måndag 16 november 2009

Gud har omsorg, även i det lilla.


Vår 5-åring älskar ju att dansa och har under hösten gått på två olika dansträningar i veckan. Lekfullt och otroligt roligt för en kille som alltid har älskat att dansa! Till födelsedagen var en av önskningarna att få en dansskiva, vilket vi också hade planerat att ge honom. Tyvärr föll det dock bort ur vårt kollektiva föräldraminne och födelsedagen kom och gick utan att vi hade gett honom någon skiva.

Så, häromdagen fick han en dubbelsingel med Alcazar som present i en butik nere på stan. Jag kände mig lite kluven till att han skulle få dansa loss till den hemma; även om de är grymt duktiga så presenterar de ju inte riktigt det budskap som vi normalt lyssnar på här hemma. Jag sa dock inget till T om mina funderingar utan var glad med honom för hans present.

Väl hemma tömde jag brevlådan och tittade lite extra nyfiket på ett vadderat kuvert med mitt namn skrivet för hand. (Handskrivna kuvert får man ju inte direkt ofta, så det känns ju lite lyxigt när det händer.) I kuvertet låg en skiva med namnet "Härliga höjdare 2", vilket visade sig vara en ny samlingsskiva med låtar som gruppen Glasklart spelade in för rätt många år sen. Systrarna, Rödluvan och Lingonbus, och jag hade under några år den stora förmånen att få vara en del av Glasklart (innan de istället blev ett Boyband ;-) ) och eftersom vi därmed är med på några av de nyutgivna spåren så fick vi varsin skiva med posten som tack. Jätteroligt!

Ja, kvällen kom och T kom plötsligt ihåg sin present från affären. Alcazar-skivan åkte in i hans cd-spelare och ut strömmade: Ingenting! Skivan var helt tom, det fanns inte ens ett spår efter något...spår (sorry.) Det kändes ju liksom som att det var en himmelsk humor i det hela. Mammas nya skiva åkte istället in i stereon och ut strömmade glad musik som 5-åringen bara älskar.

Gud har omsorg, även i det lilla. Jag behövde inte ta ifrån lilleman hans glädje över att äntligen ha fått en dansskiva, utan kunde tvärtom ersätta den första trasiga skivan med en fullängds-cd som han både sjunger och dansar järnet till här hemma. Hurra!