lördag 6 mars 2010

Ett steg i fel riktning

I torsdags la Samuel om handen på lille L och var inte helt nöjd med vad han såg. Det sk nätet såg för blött ut, tyckte han, så i går (fredag) åkte vi upp till vår underbara undersköterska på Plastikkirurgen och bad henne kolla. Det är alltid lite kluvet att åka upp på kontroll "på eget bevåg", eller hur? Man är å ena sidan orolig för barnens hälsa, men vill å andra sidan inte bli stämplad som en överreagerande förälder...
Vi åkte i alla fall upp och hon kunde genast ta sig tid till att kolla in hur det såg ut. Hon ville nu se hur det faktiskt såg ut därunder, och pillade, med hjälp av vaselin, bort nätet.

Över större delen av skadan är det en tjock skorpa som främst består av stelnat var. Detta ska bort, men satt som berget, så det får sitta lite till.

Nedslående var dock att en yta på ca 1x2 cm såg likadant ut som det gjorde timmarna efter olyckan. Det hade inte börjat bildas någon skorpa, det vätskade mycket och blödde när hon rörde vid det. Inget bra tecken.
I en del av detta öppna sår syns ett märke efter ett av ånghålen tydligt. Antagligen är det ju just ångan som har åstadkommit de värsta skadorna, så eventuellt finns det fler liknande partier som just nu är täckta av den stora varskorpan.

På tisdag ska vi träffa vår läkare igen, och får väl då något besked om vad han tror är den bästa vägen framåt.