onsdag 9 mars 2011

Ett år med Jesus

Precis som många andra, köpte jag härom året "Ett år med Jesus" av Göran Skytte & Bo Brander. Definitivt ett av mitt livs bättre investeringar.

Som bekant så är hela boken en sammanställning av ett helt kyrkoårs predikningar, där först Bos predikan är nedskriven och där varje predikan sedan följs av ett samtal mellan prästen Brander och journalisten Skytte.

I dagarna läser jag dels texten för Fastlagssöndagen och dels för Askonsdagen och jag känner en sådan tacksamhet! Tacksamhet till min Gud för hans innerliga kärlek till, och goda vilja för, människan. Tacksamhet till Jesus för att han ägnade ett jordeliv åt att visa vem Gud är och sedan fullbordade sin livsuppgift genom att ge sitt liv för mig. Tacksamhet till Anden som kommunicerar Guds ord, genom Bibeln, in i mitt inre.

Idag inleds fastan och jag vill vara med. Jag vill vårstäda mitt inre, rensa mig för att bereda mer plats för Gud i mitt liv.

Brander uttrycker fastans mening bra när han säger "Att fasta är att öva sig i helighet och glädjefylld enkelhet". Om övning ger färdighet är detta helt klart en bra sak att öva på!


- Posted using BlogPress from my iPhone