fredag 26 augusti 2011

Äta själv

Min svägerska tycker att jag är hopplös i min inställning till barn & kladd. Och jag kan inte gärna argumentera emot. Jag har svårt för kladd och skulle utan problem kunna blomma ut i en prunkande bacillskräck om jag inte kämpade emot.

Tydligen är detta ett drag som funnits hela mitt liv - mina föräldrar har många gånger berättat om hur jag satt stilla i barnstolen vid bordet, med händerna i luften, och väntade på att bli tvättad efter maten...

Tyvärr betyder det att mina barn inte får leka sig fram vid matbordet som andra ungar nog får. Idag bestämde jag mig dock för att ge efter för Lilltösens uppenbara vilja att få äta själv.

Oj vad roligt hon hade!


(I ärlighetens namn så matade jag mer än halva portionen först - kändes bra att veta att inte allt skulle kunna hamna på golvet.)
- Posted using BlogPress from my iPhone

Inför skolstart


I måndags började storkillen ettan. För honom var det naturligt och roligt, för mig var det chockartat och läskigt.

Självklart vill jag att barnen ska växa upp å så, jag är inte galen. Men det är ett så stort steg att bli skolbarn! Fram till i måndags var det bara upp till oss hur vår vardag ser ut, hur vi har velat lägga upp vårt familjeliv, vår tid.
Från och med i måndags har storkillen skolplikt och vi kan inte längre bestämma allt själva. Naturligt, förmånligt och vackert, javisst, men helt nytt.

Jaja, för att både han & jag skulle ladda upp förväntan inför skolstarten så fick hela helgen bestå av förberedelser. O så mysigt vi hade!

På lördagen tillbringade vi några timmar i hällregnet i Uppsala C och inhandlade gympapåse, gympakläder, gympaskor och höstskor (förutom present till Klara, förstås). Jag kände mig så välsignad, vi gjorde sådana fynd och fick så mycket för pengarna!

I söndags var Samuel hemma med lillkillen som ju haft feber i 1,5 vecka medan jag tog med mig de andra två till Stockholm.

Även denna dag blev jättemysig! Efter gudstjänsten stod inhandling av skolväska, bänkpapper samt födelsedagspresent till Samuel på att göra-listan.

Under tiden tog Samuel & lillkillen det lugnt hemma och gjorde sånt som lillkillen älskar mest i ett tempo som passade honom bäst.
Dagen avslutades sedan med våfflor hos farmor. Så otroligt mysigt!





- Posted using BlogPress from my iPhone