fredag 23 september 2011

Lite krita, lite böcker, mycket vänskap


Fredagseftermiddagarna tillhör mig och barnen. Denna fredag var ju helt underbar med vackert väder och utan måsten.
Efter att storkillen slutat skolan tog jag mig för att ta barnen till stan - något som annars aldrig händer. Tre barn på en vuxen är liksom inget vinnande stankoncept.
Min tanke var att försöka locka med Paula med barn, men jag la ner den tanken när jag insåg att de ju var bissi bissi med Bokmässan i Götelaborg.

Jaja, stan blev det. Småttingarna somnade skönt i vagnen medan jag bockade av några grejer från borde göra-listan, men vaknade lagom till att vi styrde kosan mot Storkillens drömställe i stan - Stadsbiblioteket. Det var sisådär ett år sen sist, så han dansade av lycka!

Vid Stora torget blev det dock tvärstopp. Uppsala Universitet hade ställt ett enormt partytält tvärs över torget och fixat en dinosurie som dragplåster! Vilken lycka - inte minst för Lilleman som sjungit "di-to-to" (Dinosaurietåg) hela sommaren.
Lyckan nådde sin kulmen när - TADAA - Paula med barn kom gåendes! Tydligen är bara Anders i Götet, medan fru och barn dväljes på hemmaplan. Värsta presenten!

Barnen lekte från Stora torget ända in på Stadsbiblioteket och fortsatte med det tills det blev dags att gå hem.



Tomhänta var vi dock inte efter vår tur till stan. Jag återvände hem med både läppglans och justerade bågar. Storkillen återvände med bibliotekskort och tio lånade böcker - varav åtta i LasseMaja-serien. Vilken härlig fredag!