söndag 25 oktober 2009

När jag blir president... (del 2)

Ser man på! Min valkampanjsledare har startat en Facebook-grupp kring min Presidentkandidatur. HURRA! Jag känner verkligen att det är på gång nu!
Det känns viktigt att genast förankra några fler av mina hjärtefrågor. Här kommer ett vallöfte som jag presenterade på Facebook tidigt på morgonen den 13 oktober.
(
Några engagerade väljare ställde frågor direkt i loggen, så jag inkluderar även dem ifall någon annan tänker i samma banor.)

Ja, det snöar verkligen! Är inte helt sugen på vinter riktigt än. När jag blir president ska jag bestämma att det ska vara drygt 0,5 meter snö från och med 1:a advent till och med Sportlovet.

Fråga:
"Frida, vi har monarki...men ser dig gärna som statsminister;-) Vad är dina visioner och planer för somrarna?"

Mitt svar:
"Tack för all positiv respons! Angående problematiken med mitt presidentskap i konkurrens med vår rådande monarki så väljer jag att inte se det som ett problem utan som en möjlighet. Jag är pro-monarki och vill inte alls ändra på rådande förhållande. Jag vill bara hemskt gärna heta President.
Mina visioner och planer för somrarna är att Sommar ska råda from mitten av maj tom mitten av september. Vädret ska under denna period inte gå till några extremer, utan vara överlag behagligt varmt och soligt i snitt ca 5 dagar i veckan, och mysigt regnigt ca 2 dagar i veckan.
From mitten av september tom 1:a advent ska det vara mysig höst där korrekt klädsel innefattar stickade plagg och halsdukar. Mellan sportlov och sommar är det vår vilket betyder lite nyckfullt väder, så då är det "kläder efter väder" som gäller.
Jag återkommer med fler punkter ur mina visioner när inspirationen faller på.
God lunch, kära medborgare."

En lite skeptisk röst höjdes med följande tankar:
"
Nja...den där presidenten som vill ha "lagom varma somrar" med två regndagar i veckan vet jag inte om jag kommer ödsla min dyrbara röst på..vad är det för trams?! Resten va okej."

Mitt svar:
"Kära medborgare. Många människor lider om värmen blir outhärdlig, vissa klarar sig faktiskt inte. Av omsorg om de gamla och riktigt unga får vi andra acceptera att sommarens värme håller sig kring 25-26 grader.
Och utan regn inget härligt gräs under de bara fötterna, inga blommor som sprider sin doft, inga löv som ger oss skugga, inget vatten som kan slösas på biltvättar och konstbevattningar - och inte heller någon ursäkt att nu & då bara vara inne och slappa.
God eftermiddag, kära medborgare."

När jag blir president...

Då var det dags igen. Klockorna är justerade för vintertid och jag njuter av att ha fått sova en timme längre än vanligt, utan att för den skull ha lagt mig tidigare än jag brukar.

Men frågan är om det är värt det? Eller är det kanske dags att avskaffa tidsjusteringen? Anledningen till att vi ställer om klockorna är ju för att vi ska få dagsljus tidigare på dagen, vilket å andra sidan innebär att vi också får nattmörker tidigare på eftermiddagen. Är det värt det?

Man måste ju anta att de individer som har mest glädje av att det är ljust ute under vinterhalvåret är barnen, och var befinner sig de flesta av dem den där första timmen av gryning och dagsljus? I skolsalen.
Och den första timmen av skymning och nattmörker, som ju vintertid brukar infalla redan ca kl 14-15? Förhoppningsvis är de då utomhus, lekandes.

Skulle det vara en försämring om vi hade en lite mörkare start på dagen, med kompensation av att få lite ljusare eftermiddagar? Jag tycker inte det.

När jag blir president borde jag kanske ändra på detta.