lördag 19 december 2009

Sakta skrider julen fram

Dan före dan före dan före dan före dan före dopparedan är här. Som traditionen bjuder kokas därför knäck & skinka (fast inte tillsammans), diverse julpynt, som fått mogna några veckor extra i kartongerna efter att 1:a adventsmyset åkte upp, hittar sina platser och hemmet städas.

Ur högtalarna strömmar behaglig julmusik och i var sin liten korgstol sitter de två juvelerna med tindrande ögon och suckar "ohhh" för varje vacker detalj som finner sin plats.

Ärtan.
Hade jag inte skrivit det där sista så hade det varit sant, alltihop. Men juvelerna skulle aldrig få för sig att sitta i korgstolar och tindra med ögonen. De tar sina uppgifter på alltför stort allvar; lego och övriga favoritleksaker ska spridas ut i varje hörn, allt som kan flyttas på ska flyttas på och mammas och pappas tankar ska aldrig kretsa kring något annat än juvelerna i mer än max nån minut i taget. Det är viktigt.

Därutöver ska kanske hemmet inte bara städas. Drivor av papper, kläder, sladdar (samlingsnamn för "tekniska saker"), noter och annat ska äntligen hitta Den Perfekta Platsen och helst ska alla möjliga möbler slängas ut för att ersättas med De Som Passar Perfekt, golv ska läggas, väggar & lister målas, och fondtapeter ska sättas upp.

Ok, de där sista kommer inte att bli av före jul, men man måste ju drömma...

Nej, nu ropar grisen i ugnen att den vill bli tittad på. So long!