lördag 3 september 2011

Juiceäpple

Lilleman har slutligen bestämt sig för att det är dags att börja prata. Han har ju, precis som sin bror och sin mor, valt att dröja lite med just den grejen.

Det började lossna i början av sommaren, men när vi drog iväg med husvagnen i början av augusti exploderade det. Hur roligt som helst! Han har fullt upp med att formulera meningar och uttala konsonanter och det ploppar ständigt ut nya, för oss fullt begripliga, meningar.

Och varför bloggar jag om de just nu? Vet inte. Blev bara så mjuk i hjärtat när han nyss kom med ännu en clementin (han hade just ätit en) och sa "meja juiceäpple". När vi svarade "Juiceäpple?" pekade han på apelsinjuicen på bordet och sa "juice". Så, jo, visst var juiceäpple ett välmotiverat namn på denna supergoda frukt. Gullunge!




Btw så var den stora vinsten under husvagnssemestern att han slutligen övergick från att vara vår egen lilla ryss och svara "da" till att bli helsvensk och svara "ja". Det drog liksom ur pluggen för honom och alla möjliga andra ord började komma. Mysigt!

Och ja, det är Melodikrysset som skymtar i bild. Såna är vi!



- Posted using BlogPress from my iPhone


2 kommentarer:

Marianne sa...

Visst är det mysigt när de börjar prata, de har sina egna sätt att uttrycka saker på:)

Frida sa...

Ja, det är helt underbart! Värsta äventyret som förälder, ju!
Kram!